Patates Böreği

Patates Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk haşlanmış patates
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet haşlanmış patates güzelce rendelenir bir karıştırma kabına alınır.
  2. Üzerine iki adet yumurta ,100 gram kaşar peyniri eklenir.
  3. Tuz ,baharat koyulduktan sonra güzelce harmanlanır.
  4. 3 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ koyulmuş tavaya harç boşaltılır.
  5. Kaşıkla bastırarak tavanın her yerine yayılır ve tavanın formunu alınır.
  6. Arkalı önlü pişirilir. ( çevirirken balık tavasının kapağını kullandım ).

Dilimlenerek sıcak servis yapın.

Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yemeği
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Tavuk Şiş
Yalanci Profiterol
Şeftali Hoşafı Konservesi (Pratik Yöntem) (Videolu)
Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |