Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek

Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 adet soğan
- 100 gram pastırma
- 400 gram ıspanak
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Susam
Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ek edip soteleyin. Jülyen dilimlediğiniz pastırmaları da ekleyip sotelemeye devam edin. Ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ekleyip karıştırın.
- Ispanak yumuşayınca 1 yumurtayı ek edip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yufkayı tezgaha yayın. Dört parmak genişliğinde dikdörtgenler kesin.
- Yumurta sarısı, süt ve ayçiçek yağını bir kasede karıştırın. Bu karışımı kestiğiniz yufkaların üzerine sürün. Her dikdörtgenin uç kısmına ıspanaklı harçtan paylaştırın. Üzerine kaşar peynir serpin. Muska formunda sarın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurtalı harçtan sürüp susam serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










