Pastırmalı Barbunya Yemeği
Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram barbunya fasulyesi
- 100 gram pastırma, küçük doğranmış
- 2 adet kuru soğan, ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,2 litre sıcak su
Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunya fasulyelerini bir gün evvelden bol suda ıslatın. Sonraki gün soğanları ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Küp küp doğradığınız pastırmayı ekleyip kısa mühlet çevirin. Islatılmış barbunyaları tencereye alın ve karıştırın.
- Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın, akabinde sıcak suyu ek edin. Kırmızı toz biber ve tuz ile tatlandırın. Orta ateşte 60–90 dakika kadar barbunyalar yumuşayana dek pişirin.
- Yanında taze ekmekle servis edin, yada, benim üzere ekmekleri küçük doğrayıp tereyağında kısaca bir kızartıp üzerine dökebilirsiniz.
Pastırmalı Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















