Pastel De Nata

Pastel De Nata Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 220 ml su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 limon kabuğu

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yumurta sarısı

Pastel De Nata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için su, şeker, tarçın ve limon kabuğunu bir tencere karıştırın ve kaynatın.
  2. Rengi hafif yoğunlaşınca tarçın ve limon kabuklarını çıkartın.
  3. Muhallebi için nişasta, un ve sütü farklı bir tencerede karıştırın. Yoğunlaşana kadar pişirin.
  4. Hazırladığımız muhallebiye şerbeti yavaşça dökerek karıştırın.
  5. Muhallebiyi ılımaya bırakalım ılıyan muhallebiye yumurta sarılarını tek tek ekleyelim.
  6. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın.
  7. Milföyleri üst üste koyun ve merdaneyle açın.
  8. Açtığımız hamurları rulo yapıp keselim.
  9. Kestiğimiz hamurları muffin kalıbını kaplayacak formda yerleştirelim.
  10. Hamurların içine kremayı dökelim.
  11. Önceden 250 derecede ısıttığımız fırına koyalım. 15 dakika 250 derecede pişirelim.
  12. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

Pastel De Nata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek
Puf Puf Poğaça
Kolay Lavaş Tost Tarifi (Tavada)
Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Köstebek Pasta
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |