Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Pastane Yolu Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ (susuz kullandım, tam 230 gram geldi) (tarif için)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 3,5 su bardağı un ( tam ölçü olarak kullandım, eksiltme yapmadım)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Pastane Yordamı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp karıştırdım, akabinde unu ve nişastayı ekledim.
- Un kurabiyesi hamuru güç toplanan bir hamur, düzgünce toplanıp parçalanmaması için 15 dakika kadar yoğurdum. Hamurun bütünleştiğinden emin olunca yoğurmayı bıraktım.
- Hamuru iki eşit modüle ayırdım.
- İlk parçayı elimle rulo yapar üzere 1 cm kalınlığında uzun bir dikdörtgen haline getirdim.
- Çok bastırmadan çatalla hamurun üzerini çizdim.
- 1 parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine aldım.
- İkinci hamura da birebir süreci uyguladım.
- 150 derece evvelce ısıttığım fırında 15 dakika pişirdim. Fırında 15 dakikadan çok tutmayın. Kurabiyeler beyaz kalsın.
- 15 dakika sonunda fırından çıkan kurabiyeler hala yumuşak ve bir nevi çiğ görünümde olacak endişelenmeyin!!!!
- Fırın tepsisindeki kurabiyelere dokunmayın. Soğudukça kıvam alacak, katılaşacak. Soğuyan un kurabiyelerini pudra şekerine buladım. Sıhhat ve afiyetle 🌺.
Pastane Metodu Un Kurabiyesi Fotoğraflı Yapılışı










