Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 200 gram margarin ( oda sıcaklığında )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerini için ayır )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke ( fark etmez )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un ( denetimi ekleyin )
Üzeri için :
- 1 adet ayırmış olduğunuz yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine serpmek için :
- Susam
- Çörek otu
- Mavi haş haş
Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için :Bir yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, toz şeker, sirke, tuz mahlep, kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan istediğiniz halde kurabiye yapalım ben görsel de olan şekileri yaptım ve çok hoş oldu hazır üzere ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı halde dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştıralım ve fırça yardımıyla kurabiyelerimize sürelim.
- Üzerine dilediğiniz susam, çörek otu, yahut mavi haş haş serperek evvelce ısıtılmış 150 derecelik fırında 25- 30 dk denetimi bir formda pişirelim.☕🍪👌
Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















