Pastane Usulü Supangle
Pastane Yöntemi Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
Sonra eklenecekler;
- 60 gr bitter yada sütlü çikolata (ben bitter kullandım)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı buz üzere soğuk su
- 1 paket hazır baton mozaik kek
Pastane Yöntemi Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata tereyağı ve su hariç tüm gereçler uygun bir tencereye alınır.
- Çırpma teliyle ocağı açmadan evvel güzelce karıştırılır ve ocağın küçük gözünde kısık ateşte daima olarak karıştırarak pişirilir.
- Kaynar kaynamaz altı kapatılır ve üzerine çikolata ile tereyağı ek edilir orta ara karıştırdıktan sonra oda sıcaklığına gelen supanglenin üzerine soğuk su ek edilir ve mikserle 2-3 dakika boyunca çırpılır .
- Küp küp dilimlediğimiz kekler ve supangle kuplara alınır ve üzeri rendelenmiş çikolata ve antepfıstığı ile süslenir .
- Dolapta en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤.
Pastane Yöntemi Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










