Pastane Usulü Supangle

Pastane Yöntemi Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker

Sonra eklenecekler;

  • 60 gr bitter yada sütlü çikolata (ben bitter kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı buz üzere soğuk su
  • 1 paket hazır baton mozaik kek

Pastane Yöntemi Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata tereyağı ve su hariç tüm gereçler uygun bir tencereye alınır.
  2. Çırpma teliyle ocağı açmadan evvel güzelce karıştırılır ve ocağın küçük gözünde kısık ateşte daima olarak karıştırarak pişirilir.
  3. Kaynar kaynamaz altı kapatılır ve üzerine çikolata ile tereyağı ek edilir orta ara karıştırdıktan sonra oda sıcaklığına gelen supanglenin üzerine soğuk su ek edilir ve mikserle 2-3 dakika boyunca çırpılır .
  4. Küp küp dilimlediğimiz kekler ve supangle kuplara alınır ve üzeri rendelenmiş çikolata ve antepfıstığı ile süslenir .
  5. Dolapta en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤.

Pastane Yöntemi Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ahtapotlu Makarna
Tavuk Çöp Şiş
Biberli Ekmek
Peynirli Börek
Kolay Şerbetli Tatlı
Çıtır Salatalık Turşusu
Hdabla | © 2025 |