Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

Pastane Metodu Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
İç dolgusu için;
- 5 tane elma rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Pastane Tarzı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları evvel soyup rendeleyip üzerine şekeri döküp suyu ek ederek kavurdum.
- En son üzerine tarçın ve cevizi koyup iç harcı soğumaya bıraktım.
- Oda sıcaklığına getirdiğim tereyağının üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı,1 yumurta,1 çay bardağı buğday nişastası, yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunu düzgünce karıştırıp yavaş yavaş un ek ettim.
- Yumuşak bir hamur elde edip iki tane yağlı kağıt ortasında merdane ile açıp rulo biçiminde sarılıp kesim yaptım.
- 170’ derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika denetimli olarak üzeri pembeleşinceye kadar pişirdim.
- Soğuyunca çok az pudra şekeri serptim. Herkese afiyet olsun. ☺️.
Pastane Yordamı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







