Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

Pastane Metodu Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

İç dolgusu için;

  • 5 tane elma rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Pastane Tarzı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları evvel soyup rendeleyip üzerine şekeri döküp suyu ek ederek kavurdum.
  2. En son üzerine tarçın ve cevizi koyup iç harcı soğumaya bıraktım.
  3. Oda sıcaklığına getirdiğim tereyağının üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı,1 yumurta,1 çay bardağı buğday nişastası, yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunu düzgünce karıştırıp yavaş yavaş un ek ettim.
  4. Yumuşak bir hamur elde edip iki tane yağlı kağıt ortasında merdane ile açıp rulo biçiminde sarılıp kesim yaptım.
  5. 170’ derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika denetimli olarak üzeri pembeleşinceye kadar pişirdim.
  6. Soğuyunca çok az pudra şekeri serptim. Herkese afiyet olsun. ☺️.

Pastane Yordamı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıda En Sevilen Ispanaklı Börek ️
Hindi Şiş
Üzümlü Cevizli Kek
Limonlu Zerdeçallı Kış Keki
Magnolia ( Tam Kıvamında )
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet