Pastane Tadında Poğaça Tarifi

Pastane Tadında Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 -6 su bardağı kadar un (duruma nazaran fazla eklenebilir)

İç harcı için;

  • İstediğiniz bir peynir ve maydanoz

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Pastane Tadında Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, maya, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştırıp mayayı etkinleştirelim.
  2. Daha sonra un hariçindeki gereçleri koyarak tereyağını elimizle ezerek karıştıralım.
  3. Unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakalım.
  4. Yarım saat sonra bezelere ayırıp elimizle büyüttükten sonra içerisine peynirli harcı koyup biçim verelim.
  5. Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısı sürüp üzerini çatalla çizelim.
  6. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Pastane Tadında Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapkek
Ispanaklı Pasta
Yufkadan Çıtır Cips
Hünkar Beğendi
Fırında Patates Püreli Mantar Sote
Tavuklu Pilav
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet