Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon dilimi

Hamuru için:

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için su şekeri bir tencereye alıp çözünene kadar 10 dakika karıştıralım, kaynamaya başlayınca içine limon dilimi atıp 10 dakika daha kaynatalım.
  2. Altını kapatıp soğuması için bir kenara alalım.
  3. Pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, margarini bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
  4. Sonra üzerine irmik,şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu da ekleyip hamurumuzu toparlayalım.
  5. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  6. Şekil verip tepsiye dizdiğimiz şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim.
  7. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirelim.
  8. İlk sıcağı çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim, şerbetini çekince servis edelim. Afiyet olsun!.

Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Attırıcı
Kete Tarifi
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |