Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar

Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 adet yumurta ( biri bütün içine 2 sinin akı içine )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6-6.5 bardak un ( denetimli gidin yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )
- 3 yemek kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
İç harcı için ;
- 3 adet patates
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Veya;
- Yarım kilo lor peyniri
- Yarım demet maydanoz yada dereotu
Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alın ,şeker ve mayayı içine ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.
- Sıvı yağ 1 tam yumurta ve iki adedinin akını ekleyin ( sarıları üzerine sürmek için ayırıyoruz).
- Tuzunu da atıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
- Son adım ve poğaçamızı arşa çıkaracak olan oda sıcaklığındaki tereyağı hamura ekleyin ve yedirin.
- İlk etapta yemicek üzere oluyor lakin 10 dakika kadar yoğurmanın akabinde pamuk üzere bir hamur oluyor.
- Kabin üzerine streç sinema çekip bir bez ile örtün.
- Oda sıcaklığında 1-1. 5 saat mayalandırın.
- O esnada içi için hangi harcı sectiyseniz hazırlayalım.
- Patatesli harç ;Patateslerimizi soyup doğrayıp haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezip içine kaşarı ve tuzu ek edelim ve ezmeye devam edelim soğuyunca hazır.
- Lorlu harç ;Lorumuzun içine isteğe nazaran maydanoz yada dereotunu güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım ve karıştıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra elinizin içinde cevizden biraz daha büyük modüller alıp açın.
- İç harçtan koyup kapatın.
- Yarım saat de tepsi mayası olduktan sonra üzerine yumurta sarılarına bir damla sıvı yağ koyup sürün çatalla iz yaptıktan sonra fırına girmeye hazır.
- 200 derece ortalama 30 dakika pişirin.
Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




