Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
  • 30 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 300 gram yumuşamış margarin (tereyağıda olabilir )
  • 500 gram un (yaklaşık 5 su bardağı )
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun ortası havuz üzere açılır.Tüm materyaller koyulur.
  2. Yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılarak 20 dakika mayalandırılır.
  3. Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır, tüm hamura bu süreç yapıldıktan sonra yuvarlanan hamurlar üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir.
  4. Dinlenen hamurlar tezgaha alınır tek tek.
  5. Ortasına bastırılır peynir yada kasar peyniri koyularak kapatılır (burda ister dudaklı ister yuvarlak yapılabilir size kalmış peynirlileri dudaklı yapıp kaşarlıları poğaça biçiminde yapıp susama bulayabilirsiniz).
  6. Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür bu etapta isteğe bağlı susam çörek otu dökebilirsiniz.
  7. 20 dakika 50 derecede mayalandırma yapılır. Yada fırını ısıtıp kapatıp 20 dakika içinde bekletebilirsiniz.
  8. Daha sonra 180 derecede 20 -25 dakika denetimli bir formda üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Rulolar (Videolu)
Tavuklu Sebzeli Pilav
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Mercimek Çorbası
Muhammara
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet