Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
- 30 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 300 gram yumuşamış margarin (tereyağıda olabilir )
- 500 gram un (yaklaşık 5 su bardağı )
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun ortası havuz üzere açılır.Tüm materyaller koyulur.
- Yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılarak 20 dakika mayalandırılır.
- Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır, tüm hamura bu süreç yapıldıktan sonra yuvarlanan hamurlar üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir.
- Dinlenen hamurlar tezgaha alınır tek tek.
- Ortasına bastırılır peynir yada kasar peyniri koyularak kapatılır (burda ister dudaklı ister yuvarlak yapılabilir size kalmış peynirlileri dudaklı yapıp kaşarlıları poğaça biçiminde yapıp susama bulayabilirsiniz).
- Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür bu etapta isteğe bağlı susam çörek otu dökebilirsiniz.
- 20 dakika 50 derecede mayalandırma yapılır. Yada fırını ısıtıp kapatıp 20 dakika içinde bekletebilirsiniz.
- Daha sonra 180 derecede 20 -25 dakika denetimli bir formda üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








