Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
  • 20 gr yaş maya (yarım paket yoksa kuru maya da oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 4-4.5 su bardağı un

İç gereci ;

  • Kaşar yada beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak su,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesini bekleyin (8-10dk).
  2. Unu tezgaha alıp ortasını açın,tuzu kenarlara serpiyoruz( mayayla çabucak karışmasın diye) ,ortaya şeker,maya,yumurta ve margarini koyup güzelce karıştırdıktan sonra suyu ek edip,unu toparlaya toparlaya yumuşak bir hamur yapıyoruz. (sert olmasın)
  3. Yoğurma makinasında yapacaksanız hamur biraz yoğrulduktan sonra tuz atmalısınız.
  4. Hamuru bekletmeden bezeler yapıp üzerini poşetle örtüp 10dk dinlendiriyoruz.
  5. Hamurdan bezeler alalım.
  6. Bir tarafına avuç içimizle bastırıyoruz,ortasına peynir yada kaşar koyup katlayıp tekrar bastırıyoruz,üç kısımları dudak üzere oluyor.
  7. Tepsiye dizip,yumurta sarısı sürüp çatal çekiyoruz.
  8. ‼️Pişirme kısmı değerli ‼️ tepsiyi 40derecelik fanlı fırında 10-12 dk pişirip fırını 160dereceye yükseltiyoruz.
  9. Fırın ayarı çabuk yükselip ısınıyorsa fazla yükseltmeyin. 20 dk daha piştikten sonra kızarınca fırından çıkarın.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Valentine’s Day Pasta
Sebzeli Tavuk Yemeği
Havuçlu Yulaf Lapası
Ispanaklı Pasta
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet