Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
- 20 gr yaş maya (yarım paket yoksa kuru maya da oluyor)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 4-4.5 su bardağı un
İç gereci ;
- Kaşar yada beyaz peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak su,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesini bekleyin (8-10dk).
- Unu tezgaha alıp ortasını açın,tuzu kenarlara serpiyoruz( mayayla çabucak karışmasın diye) ,ortaya şeker,maya,yumurta ve margarini koyup güzelce karıştırdıktan sonra suyu ek edip,unu toparlaya toparlaya yumuşak bir hamur yapıyoruz. (sert olmasın)
- Yoğurma makinasında yapacaksanız hamur biraz yoğrulduktan sonra tuz atmalısınız.
- Hamuru bekletmeden bezeler yapıp üzerini poşetle örtüp 10dk dinlendiriyoruz.
- Hamurdan bezeler alalım.
- Bir tarafına avuç içimizle bastırıyoruz,ortasına peynir yada kaşar koyup katlayıp tekrar bastırıyoruz,üç kısımları dudak üzere oluyor.
- Tepsiye dizip,yumurta sarısı sürüp çatal çekiyoruz.
- ‼️Pişirme kısmı değerli ‼️ tepsiyi 40derecelik fanlı fırında 10-12 dk pişirip fırını 160dereceye yükseltiyoruz.
- Fırın ayarı çabuk yükselip ısınıyorsa fazla yükseltmeyin. 20 dk daha piştikten sonra kızarınca fırından çıkarın.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







