Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5-5,5 su bardağı un
Üzeri için,
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
Arası için
- Beyaz peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığına tereyağını üzerine maya, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, su eklenir ve harmanlanır.
- Ardından un denetimli bir halde eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streçleyip, 45 dakika bekletelim.
- Da sonra 12 eşit modüle bölüp, beze yapılır.
- Bezeleri elinizle hafif açıp, 1 tatlı kaşığı kadar peynir ekleyip ikiye katlayın.
- Elimizin kenarı ile ortasına bastırarak dudak form verilir.
- Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve süt karışımı sürülür.
- Son olarak üzerine çatal yardımıyla çok bastırmadan çizikler atılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













