Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un (yumuşacık bir hamur elde edin)

Arası için;

  • •tulum peyniri

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Sonra yumurta, yağ ve tuzu ek edip bir hoş karıştıralım.
  3. Kontrollü bir biçimde unu da ek edip ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat mayalandıralım. Form verip 20 dakika kadar tepside mayalanmasını bekleyelim.
  5. Daha sonra yumurta sürüp çatalla çizik atıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 🍀.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Glazür Kaplamalı Cupcake
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Patates Çanağında Tavuk Sote
Tavuk Tabanlı Pizza
1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba
Hdabla | © 2025 |