Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı dolusu un
- 2 yumurta (1 sarısı ayır)
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kadar üzüm pekmezi
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, yumurtayı, tuzu, şekeri, yumuşamış margarini ve yaş mayayı karıştırıyoruz.
- Ununuzu markasına nazaran 1-1. 5 su bardağı fazla koyabilirsiniz.
- Suyumuzu da ekledikten sonra güzelce yoğurup 16 kesim bölüp beze yapiyoruz ve üzerini streç ile kapatim 10 dakika mayalandırıyoruz.
- Sonra hamurumuzun üzerine bastırıyoruz, şekillendirip yumurta sarısı ile pekmez karışımını sürüp tepsiye dizdikten sonra çatalla çiziyoruz.
- İç harcı için ne dilerseniz onu koyabilirsiniz, ben sade tercih ettim.
- Önce 10 dakikada fırında 40° de sonra 180° fırında 30-40 dakika nartanem olana kadar pişiriyoruz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. ☺️.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













