Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 2 paket kabartma tozu
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 6 su bardağı kadar un (duruma nazaran fazla eklenebilir)
İç harcı için;
- İstediğiniz bir peynir ve maydanoz
Üzerine sürmek için
- 2 adet yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, maya, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştırıp mayayı etkinleştirelim.
- Daha sonra un haricindeki materyalleri koyarak tereyağını elimizle ezerek karıştıralım. Unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakalım.
- Yarım saat sonra bezelere ayırıp elimizle büyüttükten sonra içerisine peynirli harcı koyup hal verelim.
- Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısı sürüp üzerini çatalla çizelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















