Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye

Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin(oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı olmasada olur)
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, süt, sirke, tuz, şeker, mahlep, nişasta, kabartma tozu,, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.
- Ardından buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen kurabiye hamuru 2 yağlı kağıt ortasında yahut tezgah üzerinde merdaneyle yarım cm kalınlığında açılır, kurabiye kalıbıyla şekillendirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tüm hamurlar bitinceye kadar tıpkı süreç uygulanır 👍
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı, süt karışımı sürülür, çörek otu susam serpilir. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Soğuyunca servis tabağına alınır. Ağızda dağılan, uzunca mühlet bayatlamayan mis kokulu tuzlu kurabiyeler hazır👌 deneyeceklere şimdiden.
Afiyetler olsun.
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






