Pastamia (Şahane)
Pastamia (Şahane) Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için;
- 250 gram margarin yada tereyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı süzme bal
- 1 çay kaşığı karbonat
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 2 silme su bardağı un
- 1 buçuk çay kaşığı karbonat
Krema için;
- 400 gram sıvı krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı süzme bal
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviziçi
Pastamia (Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye tereyağı yada margarin koyun eriyince tozşeker ve balı ekleyin kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Köpükler çıktığında 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karamel rengini alana kadar karıştırarak pişirin.
- Karamel rengini alınca ocaktan alın keki çırpacağınız kaba alın ve 10 dakika ortada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
- 10 dakika sonra 4 adet yumurtayı birer birer yedirerek karamele ekleyin mikserle çırpın.
- sonra un ve 1 buçuk çay kaşığı karbonat ekleyip çırpın sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek hamurunu yayın evvelden ısınmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin kenarlarından bir santim kalınlığında kesin.
- Kenarlarını kestikten sonra 4 eşit kesime kesin o 4 parçayı da ortadan ikiye kesin toplam 8 modüle kesin.
- Kenardan kestiğiniz kesimler ve ceviz içini robotta doğratın.
- Bir kapta sıvı krema ve pudra şekeri çırpın sonra süzme balı ekleyip 5 dakika çırpın.
- Tepsiye bir dilim kek koyun üzerine kremayı yayın onun üstüne kek dilimi koyun bu formda 4 kat olunca en üste robotta çektiğiniz kek ve çekilmiş ceviziçini serpin 4 dilimden bir pasta yapıyoruz.
- Diğer 4 dilim kek ve kalan kremayı da birebir biçimde hazırlayın.
- Pastayı buzdolabına koyun.Afiyet olsun.
Pastamia (Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






