Pastahane Usulü Yumuşacık Poğaça

Pastahane Yolu Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz instant toz maya
  • 2 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülmek için ayrilacak)
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir

Pastahane Adabı Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve oda sıcaklığındaki sütümüzü karıştırma kabımıza alıp karıştıralım ,10 dk bekleyelim.
  2. Bekledikten sonra un hariç bütün gereçlerimizi içine katıp güzelce karıştırıyoruz .
  3. Daha sonra unumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz, tam kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerini kapatıp 50 dk bekliyoruz.
  5. Hamurumuz dinlendikten sonra cevizli büyüklüğünde kesimler alıp elimizde açıp içine peynirini koyup kapatıyoruz.
  6. İster yuvarlak hal verin isterseniz kapattığınız üzere uzun kalabilir .
  7. Hamurunu bitene kadar bu formda devam ediyoruz yağlı kağıt sevdiğimiz reaksiyonumuzu içine düşüyoruz.
  8. Poğaçalarımız 15 dk tepside bekledikten sonra üzerine yumurta sarılarını sürüp 180 derecede evvelce ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz .
  9. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra ister çağımızın yanına ister kahvaltıda yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂.

Pastahane Metodu Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Kek
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Karnıyarık
Emziren Anneler İçin Tarif
Pudingli Ekşi Kremalı Milföy
Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |