Pastahane Usulü Yumuşacık Poğaça
Pastahane Yolu Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz instant toz maya
- 2 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülmek için ayrilacak)
- 5 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz peynir
Pastahane Adabı Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ve oda sıcaklığındaki sütümüzü karıştırma kabımıza alıp karıştıralım ,10 dk bekleyelim.
- Bekledikten sonra un hariç bütün gereçlerimizi içine katıp güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra unumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz, tam kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
- Daha sonra üzerini kapatıp 50 dk bekliyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra cevizli büyüklüğünde kesimler alıp elimizde açıp içine peynirini koyup kapatıyoruz.
- İster yuvarlak hal verin isterseniz kapattığınız üzere uzun kalabilir .
- Hamurunu bitene kadar bu formda devam ediyoruz yağlı kağıt sevdiğimiz reaksiyonumuzu içine düşüyoruz.
- Poğaçalarımız 15 dk tepside bekledikten sonra üzerine yumurta sarılarını sürüp 180 derecede evvelce ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz .
- Üzeri kızarana kadar piştikten sonra ister çağımızın yanına ister kahvaltıda yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂.
Pastahane Metodu Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








