Pasta Tarifi

Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 .5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı kakao

İçi için;

  • 3 adet muz
  • 6 adet çilek
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini

Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır ve yumurtanın beyazı mikserle köpürtülür.
  2. Ayrı bir kapta yumurtanın sarısı ve şeker çırpılır.
  3. İkisi birleştirilerek yarım çay bardağı sıcak su eklenerek 5 dk aralıksız çırpılır.
  4. Ayrı bir kapta un, nişasta ,kakao ,vanilya, kabartma tozu elenerek eklenir ve homojen bir kek unu olana kadar karıştırılır.
  5. Çırpılmış yumurta karışımına azar azar eklenir ve silikon spatula yardımıyla alttan üste yanlışsız karıştırılır.
  6. Bu evrede mikser kullanırsanız hem kekinizi söndürmüş hemde lastiksi bir kıvam almamasına neden olursunuz.
  7. İyice karıştığına kanaat getirdiğinizde yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza dökün ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30/35 dk pişirin.
  8. Kürdan testiyle fırından çıkardığınız keki kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin.
  9. Kreması için un şeker ve nişastayı tencereye alıp süt ve su koymadan evvel karıştırın.
  10. Bu kremanızın topaklanmasını önleyecektir. Buna karşın topaklanırsa pişirme etabında mikser kullanabilirsiniz.
  11. Daha sonra soğuk süt ve su ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  12. Kremayı ocaktan alıp içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek üstü kaymak tutmaması için ortada bir karıştırarak soğumasını bekleyin, bir kepçe kremadan ayırıp 1. 5 tatlı kaşığı kakao koyup çırpın, bu kremayı ben orta kata kullandım yani birinci kat beyaz krema 2. Kat kakaolu en son kat beyaz kremalı oldu.
  13. Ben 28 cmlik kek kalıbında yaptığım kekimden 3 kesim çıkardım.
  14. Aralarına muz ve çilek modülleri ve hazırladığım kremadan koydum.
  15. En son kalan beyaz kremayı etrafına güzelce spatula ile birlikte üzerine düzledim.
  16. Muz ve ortasına yaban mersini ile süsledim.

Deneyeceklere afiyet olsun. 😻🎂.

Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Badem Tatlısı Baklava tadında
Fırında Helva
Fırında Karnabahar
Hamsili Pilav
Şerbetli Dolgulu Tatlı (Videolu)
Taze Fasülye Turşusu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet