Pasta Tarifi

Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 .5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı kakao
İçi için;
- 3 adet muz
- 6 adet çilek
- 1 yemek kaşığı yaban mersini
Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır ve yumurtanın beyazı mikserle köpürtülür.
- Ayrı bir kapta yumurtanın sarısı ve şeker çırpılır.
- İkisi birleştirilerek yarım çay bardağı sıcak su eklenerek 5 dk aralıksız çırpılır.
- Ayrı bir kapta un, nişasta ,kakao ,vanilya, kabartma tozu elenerek eklenir ve homojen bir kek unu olana kadar karıştırılır.
- Çırpılmış yumurta karışımına azar azar eklenir ve silikon spatula yardımıyla alttan üste yanlışsız karıştırılır.
- Bu evrede mikser kullanırsanız hem kekinizi söndürmüş hemde lastiksi bir kıvam almamasına neden olursunuz.
- İyice karıştığına kanaat getirdiğinizde yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza dökün ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30/35 dk pişirin.
- Kürdan testiyle fırından çıkardığınız keki kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin.
- Kreması için un şeker ve nişastayı tencereye alıp süt ve su koymadan evvel karıştırın.
- Bu kremanızın topaklanmasını önleyecektir. Buna karşın topaklanırsa pişirme etabında mikser kullanabilirsiniz.
- Daha sonra soğuk süt ve su ekleyerek orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alıp içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek üstü kaymak tutmaması için ortada bir karıştırarak soğumasını bekleyin, bir kepçe kremadan ayırıp 1. 5 tatlı kaşığı kakao koyup çırpın, bu kremayı ben orta kata kullandım yani birinci kat beyaz krema 2. Kat kakaolu en son kat beyaz kremalı oldu.
- Ben 28 cmlik kek kalıbında yaptığım kekimden 3 kesim çıkardım.
- Aralarına muz ve çilek modülleri ve hazırladığım kremadan koydum.
- En son kalan beyaz kremayı etrafına güzelce spatula ile birlikte üzerine düzledim.
- Muz ve ortasına yaban mersini ile süsledim.
Deneyeceklere afiyet olsun. 😻🎂.
Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
