Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan ) Tanımı İçin Malzemeler
24-26 cm pastalar için kafidir.
Kullandığım su bardağı 200ml
Pasta kreması;
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı nişasta (mısır)
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
Piştikten sonra eklenecek olanlar;
- 50 gram (1 yemek ) tereyağı yahut margarin
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 sade kremşanti ( yarım su bardağı süt kremşantiyi çırpmak için) yahut 100 ml krema ile 1 paket kremşantiyi çırparak hazırlayabilirsiniz kremanın kıvamını açabilirsiniz
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı, nişasta,un, süt ve şekeri bir tencereye alıp çırpalım.
- Tüm gereçleri ince bir süzgeçten geçirelim.
- Ocağa alarak kaynayıncaya kadar daima karıştırılarak pişirelim karıştırmayı hiç bırakmayalım kaynamaya başlayınca altı kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım akabinde mikser ile 1 dakika çırpalım.
- Kremanın üzerine değecek halde streçfilm ile kapatarak soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- En az 4-5 soğumaya bırakalım.
- Krema bayağı koyu kıvamlı oluyor bu sizin gözünüzü korkutmasın süt ve krem şanti ile açılarak kıvam alacaktır.
- Soğumuş dinlenme kademesi bitmiş olan kremaya süt ile köpürtülmüş şantiyi ekleyip 4-5 dakika çırpalım bu kısım çok değerli çırpdıkça rengi açılacak kıvam alacak akabinde kremayı strecleyip dolaba kaldıralım 1-2 saat dinlendirelim.
- Un ve nişasta markasına nazaran kıvamı koyu olabilir istediğiz kıvama gelene kadar süt ekleyerek kıvamı açabilirsiniz.
- İstediğiniz pasta,muffin,kapkek vs süslemek için kullanabileceğiniz krema hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😊 tarife harfiyen uyarsanız tam istediğiniz kıvamda krema elde etmiş olursunuz.
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













