Pasta Ekler

Pasta Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 500 ml süt (2.5 sb)
  • 100 g şeker
  • 40 g nişasta
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 40g tereyağı (isteğe bağlı)

Hamuru için;

  • 150 ml süt
  • 150 ml su
  • 100 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 120 g un
  • 4 tam yumurta

Çikolata sosu için; (bunun için hazır çikolata soslarıda pişirip kullanabilirsiniz lakin ben meskende yapmayı tercih ettim)

  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1.5-2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5-2 yemek kaşığı un

Pasta Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Bir tencereye süt, şeker ve vanilini alıp yalnızca içindeki şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, burası çok değerli şekerin erimesi kâfi.
  2. Kenarda yumurta sarılarıyla nişastayı güzelce çırpıp ısıttığımız sütü içine yavaş yavaş döküyoruz. Sütle yumurta karşımınıda güzelce karıştırdıktan sonra ocağa geri alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kremamız kıvam alıp, kaynadıktan sonra altını kısıp 1 dakika daha karıştırıyoruz. Sonrasında tereyağı ekleyecekseniz tencereyi ocaktan alıp, içerisine tereyağını atıp karıştırabilirsiniz. Kremayı farklı bir kaba alıp üzerini streçliyoruz ve oda sıcaklığına geldiğinde dolaba atıyoruz.
  4. Hamur için ise tencereye yumurta ve un hariç tüm materyalleri alıyoruz. Tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz. Tereyağı eridikten sonra içine unuda koyup, 1 dakika daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  5. Hamuru öbür bir kaba alıp, güzelce yayıyoruz ve yumurtayı pişirmeyecek sıcaklığa düşmesini bekliyoruz. Sıcaklık kâfi olunca içerisine yumurtalarımızı tek tek koyuyoruz, çok kıymetli bir adım bir yumurta karışmadan başkasını eklemeyin.
  6. Hamur hazır olunca kare bir fırın tepsisine çok yaygın olmayacak ve eşit olacak formda dağıtıyoruz, üzerine çatal ile çok bastırmadan şeritler çizip, 180 derece 25-30dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sosuda hamurumuz pişerken yaparsak tatlımız hazırken uygun sıcaklığa gelir. Bir tencere yahut sosluğa tüm materyalleri alıp daima karıştırıyoruz, kıvam alıp kaynadıktan sonra altını kısıp 2 dakika daha karıştırıyoruz ve hazır.
  8. Hamur fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelince öbür bir yağlı kağıdın üzerine aksi çevirip altındaki yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Kremayı tüm hamura yayıp yağlı kağıdın yardımıylada güzelce sarıyoruz.
  9. Dolapta en az 1 olmadı yarım saat bekletin. Sonrasında dilimleyip üzerine sosu dökün yahut sosu döküp dilimleyin. Afiyet olsuuuunn.

Pasta Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Soğan Mezesi
Börek Tadında Kabak Graten
Limonlu Kek
Çilekli Pasta (Pratik Kolay Borcam Pastası Ve Aynı Zamanda Çok Lezzetli)
Kuzu Göbeği Kavurması
Hdabla | © 2025 |