Pasta Ekler
Pasta Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 500 ml süt (2.5 sb)
- 100 g şeker
- 40 g nişasta
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 40g tereyağı (isteğe bağlı)
Hamuru için;
- 150 ml süt
- 150 ml su
- 100 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 120 g un
- 4 tam yumurta
Çikolata sosu için; (bunun için hazır çikolata soslarıda pişirip kullanabilirsiniz lakin ben meskende yapmayı tercih ettim)
- 1 su bardağı süt (200ml)
- 1.5-2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5-2 yemek kaşığı un
Pasta Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Bir tencereye süt, şeker ve vanilini alıp yalnızca içindeki şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, burası çok değerli şekerin erimesi kâfi.
- Kenarda yumurta sarılarıyla nişastayı güzelce çırpıp ısıttığımız sütü içine yavaş yavaş döküyoruz. Sütle yumurta karşımınıda güzelce karıştırdıktan sonra ocağa geri alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kremamız kıvam alıp, kaynadıktan sonra altını kısıp 1 dakika daha karıştırıyoruz. Sonrasında tereyağı ekleyecekseniz tencereyi ocaktan alıp, içerisine tereyağını atıp karıştırabilirsiniz. Kremayı farklı bir kaba alıp üzerini streçliyoruz ve oda sıcaklığına geldiğinde dolaba atıyoruz.
- Hamur için ise tencereye yumurta ve un hariç tüm materyalleri alıyoruz. Tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz. Tereyağı eridikten sonra içine unuda koyup, 1 dakika daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
- Hamuru öbür bir kaba alıp, güzelce yayıyoruz ve yumurtayı pişirmeyecek sıcaklığa düşmesini bekliyoruz. Sıcaklık kâfi olunca içerisine yumurtalarımızı tek tek koyuyoruz, çok kıymetli bir adım bir yumurta karışmadan başkasını eklemeyin.
- Hamur hazır olunca kare bir fırın tepsisine çok yaygın olmayacak ve eşit olacak formda dağıtıyoruz, üzerine çatal ile çok bastırmadan şeritler çizip, 180 derece 25-30dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sosuda hamurumuz pişerken yaparsak tatlımız hazırken uygun sıcaklığa gelir. Bir tencere yahut sosluğa tüm materyalleri alıp daima karıştırıyoruz, kıvam alıp kaynadıktan sonra altını kısıp 2 dakika daha karıştırıyoruz ve hazır.
- Hamur fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelince öbür bir yağlı kağıdın üzerine aksi çevirip altındaki yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Kremayı tüm hamura yayıp yağlı kağıdın yardımıylada güzelce sarıyoruz.
- Dolapta en az 1 olmadı yarım saat bekletin. Sonrasında dilimleyip üzerine sosu dökün yahut sosu döküp dilimleyin. Afiyet olsuuuunn.
Pasta Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










