Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı süt (3 yemek kaşığı üzerine sürmek için)
  • 1 paket instant maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • File badem
  • 3-4 su bardağı un

Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütümüzü hafif ısıtıyoruz.
  2. Sonrasında krema, yumurta, maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, limon kabuğu, mahlep, vanilyayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
  4. En son bir kaşık yumuşak tereyağı da ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  5. Hamurumuz elle yapışmayacak bir kıvamda olmalı. Biraz dinlendiriyoruz.
  6. Sonrasında altı ya da dokuz kesime bölüyoruz.
  7. Ben altı kesime böldüm iki adet büyük uzunluk paskalya elde ettim. Dilerseniz dokuza bölüp üç adet el elde edebilirsiniz.
  8. Böldüğümüz modülleri ortası kalın olacak biçimde şeritler halinde yuvarlıyoruz üçünü yanyana getirip örgü biçimini veriyoruz.
  9. Tepsimize dizdiğimiz çörekleri ılık fırında yarım saat ya da 1 saat mayalandırıyoruz.
  10. İyice kabaran çöreklerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısına biraz süt ekleyip karıştırıp sürüyoruz ve üzerine file bademleri serpiyoruz.
  11. Hazır olan çöreklerimizi 200°’de yaklaşık 30- 40 dakika aralığında kızarana dek pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mantarlı Kiş
Sağlıklı Smoothie
Tahin Pekmezli Muhallebi
Bebek Danonesi
Çilekli Magnolia
Gün Menüsü Beş Çayı
Hdabla | © 2025 |