Paskalya Çöreği
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı süt (3 yemek kaşığı üzerine sürmek için)
- 1 paket instant maya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- File badem
- 3-4 su bardağı un
Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümüzü hafif ısıtıyoruz.
- Sonrasında krema, yumurta, maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Un, limon kabuğu, mahlep, vanilyayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
- En son bir kaşık yumuşak tereyağı da ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- Hamurumuz elle yapışmayacak bir kıvamda olmalı. Biraz dinlendiriyoruz.
- Sonrasında altı ya da dokuz kesime bölüyoruz.
- Ben altı kesime böldüm iki adet büyük uzunluk paskalya elde ettim. Dilerseniz dokuza bölüp üç adet el elde edebilirsiniz.
- Böldüğümüz modülleri ortası kalın olacak biçimde şeritler halinde yuvarlıyoruz üçünü yanyana getirip örgü biçimini veriyoruz.
- Tepsimize dizdiğimiz çörekleri ılık fırında yarım saat ya da 1 saat mayalandırıyoruz.
- İyice kabaran çöreklerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısına biraz süt ekleyip karıştırıp sürüyoruz ve üzerine file bademleri serpiyoruz.
- Hazır olan çöreklerimizi 200°’de yaklaşık 30- 40 dakika aralığında kızarana dek pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










