Parmak Isırtan Mantar Kavurma

Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tutam maydanoz
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mantarların kabuğunu soyalım ve doğrayalım yıkayıp kenarda bekletelim.
- Soğanı jülyen doğrayıp geniş bir tavaya koyalım.
- Biberleri parmak formunda olacak halde doğrayıp soğanın üzerine koyalım.
- Tavaya zeytinyağı ek edelim ve ocağın altını açalım.
- Sebzeler hafif renk değiştirince mantarı ek edelim.
- Mantar suyunu kaldığında maydanozları ince ince doğrayıp, ek edelim bu kademede tereyağını ekleyelim, karıştıralım.
- Son olarak baharatları ve tuzunu ekleyelim, 10 dakika kısık ateşte pişirelim ve ocağın altını kapatıp servise hazır edelim.
Afiyet olsun 🌼😍
Parmak Isırtan Mantar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







