Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)

Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı kaynar sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası

Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri tavaya alıp erimeye bırakalım ortada tavayı hafif sallayın erimeyen yerleri karıştırıp eritelim yakmamaya dikkat edin yoksa acı olur.
  2. 1 bardak kaynar suyu büsbütün eriyen şekere ekleyelim sıçratmamaya dikkat edelim çok yakıcı olur.
  3. İlk olarak sertleşecek panik yapmayalım kaynadıkça açılacaktır ortada karıştırıp hiç şeker modülü kalmayana kadar kaynatın.
  4. Diğer bardaktaki soğuk suyla nişastayı karıştırarak açalım su üzere eriyen karamelimizi bağlayalım bir kaç dakika kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra istediğiniz tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Soğan Mezesi
İftariyelik
Tahinli Cevizli Rulo Tatlı (Baklava Yufkasından)
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Klasiklerin Vazgeçilmezi Mercimek Çorbası
En Lezzetli Patates Arası Kıyma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |