Paris Prensesi
Paris Prensesi Tanımı İçin Malzemeler
Kıtır hamuru:
- 1 çay bardağı esmer yahut beyaz şeker
- 80 gr tereyağ
- 1 su bardağı un
Kreması:
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1-2 parmak az şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Pate a choux hamuru:
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 70gr tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta
Paris Prensesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıtır hamur için : şeker ve tereyağı karıştırdıktan sonra unu ekleyip yoğurun.
- Daha sonra iki yağlı kağıt ortasına alıp ince biçimde açın.
- Düz bir formda buzluğa koyun.
- Krema için : süt yumurta ve şekeri karıştırın ocağa alın ve elenmiş un ve nişastayı ekleyerek karıştırın.
- Pişirme sırasında daima olarak karıştırın.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve hafif ılımasını bekliyin.
- Ilıdıktan sonra çırpma kabına alıp vanilya ve krem şantiyi ekleyin. Mikser ile çırpın. Bu evrede mikser ile çırpılması pürüzsüz bir yapıya gelmesini sağlar.
- Pate a choux hamuru için: un ve yumurta hariç malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra pişirmeye devam ederken unu ekleyelim ve yaklaşık bir 3-4 dk unu yedirerek ve karıştırarak pişirme sürecine devam edelim.
- Bu etapta hamur toparlanacaktır.
- Pişen hamuru ocaktan alıp yeniden bir çırpma kabına alalım.
- Mikser ile karıştırırken sırayla yumurtaları ekleyelim.
- Yumurta ile birlikte katı olan hamur biraz akışkan hale gelecektir.
- Bu basamakta mikser ile karıştırmak kıymetli yumurtanın yeterlice yedirilmesi hamurun güzelce çırpılması gerekir.
- Varsa sıkma torbasına hamuru koyalım. Yoksa büyük bir bardağın içine bozdolabı poşetini koyun.
- Hamuru bardağın içindeki buzdolabı poşetine dökün. Bu formda poşete daha rahat koyulur.
- Poşetin uç kısmını kesin.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine hamuru 3 parmak aralıklarla sıkın.
- Büyüklüğü isteğinize nazaran belirleyebilirsiniz lakin ben ceviz büyüklüğü kadar sıktım.
- Kabarınca görseldeki üzere büyük oldu, küçük olmadı.
- Dondurucudan donmuş olan şeker hamurunu çıkaralım.
- Yağlı kağıttan ayıralım, yağlı kağıdın üzerinde bir bardan yardımıyla halka halka keselim.
- Her hamurun üzerine halkaları koyalım.
- Halkalar hamurdan büyük olacak fakat hamur kabarınca üstü tam kaplanmış oluyor.
- Şeker hamurunu kesme süreci süratli yapılmalı çabuk eriyor.
- Bu formda evvelden ısıttığımız fırında 170 derecede yarım saat pişsin.
- Üzerinin yoğunlaşması için sonlara gerçek ayarı arttırabilirsiniz.
- Hamurlar piştikten sonra soğumaya alalım.
- Hamuru yarısının biraz daha üstünden ekmek bıçağı yahut gibisi bir bıçakla keselim.
- Kremayı isterseniz kaşıkla isterseniz sıkma torbasıyla hamurun içine dolduralım.
- Son olarak üzerine biraz pudra şekeri serperek servis edelim.
- Alternatif: kremayı ekledikten sonra içine çikolata, meyve ekleyerekte servis edebilirsiniz.
Paris Prensesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








