Paris Prensesi

Paris Prensesi Tanımı İçin Malzemeler

Kıtır hamuru:

  • 1 çay bardağı esmer yahut beyaz şeker
  • 80 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un

Kreması:

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1-2 parmak az şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Pate a choux hamuru:

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 70gr tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Paris Prensesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıtır hamur için : şeker ve tereyağı karıştırdıktan sonra unu ekleyip yoğurun.
  2. Daha sonra iki yağlı kağıt ortasına alıp ince biçimde açın.
  3. Düz bir formda buzluğa koyun.
  4. Krema için : süt yumurta ve şekeri karıştırın ocağa alın ve elenmiş un ve nişastayı ekleyerek karıştırın.
  5. Pişirme sırasında daima olarak karıştırın.
  6. Piştikten sonra ocaktan alın ve hafif ılımasını bekliyin.
  7. Ilıdıktan sonra çırpma kabına alıp vanilya ve krem şantiyi ekleyin. Mikser ile çırpın. Bu evrede mikser ile çırpılması pürüzsüz bir yapıya gelmesini sağlar.
  8. Pate a choux hamuru için: un ve yumurta hariç malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  9. Kaynadıktan sonra pişirmeye devam ederken unu ekleyelim ve yaklaşık bir 3-4 dk unu yedirerek ve karıştırarak pişirme sürecine devam edelim.
  10. Bu etapta hamur toparlanacaktır.
  11. Pişen hamuru ocaktan alıp yeniden bir çırpma kabına alalım.
  12. Mikser ile karıştırırken sırayla yumurtaları ekleyelim.
  13. Yumurta ile birlikte katı olan hamur biraz akışkan hale gelecektir.
  14. Bu basamakta mikser ile karıştırmak kıymetli yumurtanın yeterlice yedirilmesi hamurun güzelce çırpılması gerekir.
  15. Varsa sıkma torbasına hamuru koyalım. Yoksa büyük bir bardağın içine bozdolabı poşetini koyun.
  16. Hamuru bardağın içindeki buzdolabı poşetine dökün. Bu formda poşete daha rahat koyulur.
  17. Poşetin uç kısmını kesin.
  18. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine hamuru 3 parmak aralıklarla sıkın.
  19. Büyüklüğü isteğinize nazaran belirleyebilirsiniz lakin ben ceviz büyüklüğü kadar sıktım.
  20. Kabarınca görseldeki üzere büyük oldu, küçük olmadı.
  21. Dondurucudan donmuş olan şeker hamurunu çıkaralım.
  22. Yağlı kağıttan ayıralım, yağlı kağıdın üzerinde bir bardan yardımıyla halka halka keselim.
  23. Her hamurun üzerine halkaları koyalım.
  24. Halkalar hamurdan büyük olacak fakat hamur kabarınca üstü tam kaplanmış oluyor.
  25. Şeker hamurunu kesme süreci süratli yapılmalı çabuk eriyor.
  26. Bu formda evvelden ısıttığımız fırında 170 derecede yarım saat pişsin.
  27. Üzerinin yoğunlaşması için sonlara gerçek ayarı arttırabilirsiniz.
  28. Hamurlar piştikten sonra soğumaya alalım.
  29. Hamuru yarısının biraz daha üstünden ekmek bıçağı yahut gibisi bir bıçakla keselim.
  30. Kremayı isterseniz kaşıkla isterseniz sıkma torbasıyla hamurun içine dolduralım.
  31. Son olarak üzerine biraz pudra şekeri serperek servis edelim.
  32. Alternatif: kremayı ekledikten sonra içine çikolata, meyve ekleyerekte servis edebilirsiniz.

Paris Prensesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma
Ev Yapımı Limonata (Buzluktan Çıktı)
Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Glutensiz Havuçlu Kek
Elmalı Havuçlu Muhallebi (6+ Ay)
Ev Yapımı Puding
Hdabla | © 2025 |