Panna Cotta (Jelatinsiz)
Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine limonlu sos için;
- 1 su bardağı sıkılmış limon suyu
- 3 tane limonun kabuğunun rendesi
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ,nişasta ve unu şekeri ,yumurta sarısını bir tel çırpıcıyla güzelce çırpıp ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım ki un içinde topaklanmasın.
- Kaynayınca iki üç dakika daha pişsin altını söndürüp çabucak 1 paket kremşantiyi ,vanilyayı ve 1 kaşık tereyağı ekleyip mixerle karıştıralım ,yaklaşık 2 -3 dakikasında kaselerin yarısına kadar paylaştıralım bir kenarda ılısın.
- Diğer tarafta 1 su bardağı sıktığımız limon suyu,3 limon kabuğu rendesini ,3 kaşık şekeri, yarım su bardağı suyu ,1 kaşık nişastayı güzelce bir tel çırpıcıyla çırpıp ocağa alalım daima karıştıralımki nişasta topaklanma olmasın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip ılımış olan muhallebinin üzerine paylaştıralım.
- Ilıyınca üzenlerin streç sinemayla kapatalım, buzdolabına alalım ,4-5 saat sonra yemeye hazır .
- 1 gün evvelden yapıp buzdolabına koyabilirsiniz lakin kesinlikle kaselerin üzerini bir streç sinemayla yada bir tepsi ile kapatın.
Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















