Panna Cotta

Panna Cotta Tanımı İçin Malzemeler

Bardağım 200 ml

  • 1,5 su bardağı süt
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin (artik marketlerde de küçük ambalajlarda satiliyor, onlardan alırsanız 1 paketi yeterli)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Meyve sos için;

  • 100 gr kadar donmuş frambuaz ve böğürtlen (sevdiğiniz farklı meyvelerden sos yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Panna Cotta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yarım su bardağı sütün içine jelatini koyup karıştırıp bir kenara alalım.
  2. Sonra küçük bir tencerede 1 su bardağı süt, krema ve şekeri karıştırıp pişirmeye geçelim.
  3. Karışım ısınıp kenarlardan kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatinli süt ve vanilya ile karıştıralım.
  4. Su ile ıslatılmış kaselere aktaralım ki kaseden kolay çıksınlar. (4 kase çıkıyor) oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım.
  5. 1 gece beklerse çok hoş oluyor lakin vaktiniz yoksa 4-5 saat buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
  6. Meyve sos için çok ölçü kullanmıyorum. 3-4 yemek kaşığı donmuş meyveye 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyorum.
  7. Suyunu biraz çekince ocaktan alıyorum.
  8. Soğuyan tatlılara döküyorum.
  9. Bu ortada tatlıları kolay çıkarabilmek için kupların kenarından bir bıçak sokabilirsiniz.
  10. Kenardan hava aldığı an çıkıyor 💜.

Panna Cotta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Yulaflı Fit Puding
Sebzeli Fırın Mücver
Köfteli Nohutlu Yoğurt Çorbası-Doyurucu Ve Lezzetli (Videolu)
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |