Panna Cotta

Panna Cotta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kutu krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 gram agar agar bitkisel jelatin

Sosu için;

  • 200 gram çilek
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Çeyrek çay bardağı su (nişastayı açmak için)

Panna Cotta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos tenceresine krema, süt, vanilya, şeker ve agar agarı ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra kuplara paylaştıralım bir gece dolapta bekletelim.
  2. Sosu için; çilek, şeker ve nişastayı ekleyip beş dakika pişirelim ve kenara alış soğumaya bırakalım.
  3. Sos soğuyunca panna cottaların üzerine paylaştıralım dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Panna Cotta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Semizotlu Kabak Yemeği
Pratik Adana Kebap
Bazlama Tost
Mantar Sote
Çikolatalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |