Pankek Ve Çilek Sosu
Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için;
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
Çilek sosu için (ben dondurucudan kullandım);
- Yaklaşık 2 avuç kadar çilek
- 7-8 adet likapa
- 2 yemek kaşığı şeker
Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker güzelce çırpılır un hariç bütün gereçler eklenir ve çırpılır.
- Kıvam alıncaya kadar un eklenir.
- Önceden ısıtılmış tavaya asılı yağ koyulur ve pişirilmeye başlanır.
- Sosu için; çilek ve likapa sos tenceresinde kısık ateşte pişirilir, iyicene suyunu saldıktan sonra şeker eklenir güzelce kıvam alana kadar kaynatılır.
Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







