Pankek Ve Çilek Sosu

Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilek sosu için (ben dondurucudan kullandım);

  • Yaklaşık 2 avuç kadar çilek
  • 7-8 adet likapa
  • 2 yemek kaşığı şeker

Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker güzelce çırpılır un hariç bütün gereçler eklenir ve çırpılır.
  2. Kıvam alıncaya kadar un eklenir.
  3. Önceden ısıtılmış tavaya asılı yağ koyulur ve pişirilmeye başlanır.
  4. Sosu için; çilek ve likapa sos tenceresinde kısık ateşte pişirilir, iyicene suyunu saldıktan sonra şeker eklenir güzelce kıvam alana kadar kaynatılır.

Pankek Ve Çilek Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar
Yoğurt Bowl
Hdabla | © 2025 |