Pankek Tarifi

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Tercihen bal
  • Çikolata
  • Marmelat

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta ile şekeri çırpalım. Sırasıyla süt, un ,sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayi da ekleyip karıştıralım. Kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edelim unun kalitesine nazaran cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  2. Yanmaz yapışmaz teflon tavamızı uygunca ısıtalım ısıttıktan sonra pankeklerimizden küçük kepçe yardımıyla ya da kaşık yardımıyla birer kaşık birebir uzunlukta olacak halde daima birebir ölçüde birkaç tane yan yana dökelim ve hiç bozmadan kabarmasını bekleyelim.
  3. Pankeklerimiz göz göz olunca çabucak art tarafını çevirelim o tarafında pişmesini bekleyelim çok fazla kızartmadan pankeklerimizi servis tabağına çıkartalım.
  4. Dilerseniz üst üste koyup, üzerine bal gezdirebilirsiniz meyve modülleriyle servis edebilirsiniz ya da pankeklerimizi koyup yanına bal marmelat çikolata ile servis edebilirsiniz dilerseniz o denli de yiyebilirsiniz her türlü yenilebilir. İşte bu kadar pankeklerimiz hazır afiyet olsun.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Leziz Makarna Tarifi
Haşhaşlı Çörek
Un Helvası
Ispanaklı Erişte Lezzeti
Cevizli Cennet Çamuru
Kurutulmuş Nohutlu Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |