Pankek ( Su Veya Süt )

Pankek ( Su Yahut Süt ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek ( Su Yahut Süt ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tüm materyal pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Yapışmaz tavayı ocağa alarak orta ateşte ısıtalım.
- Pankek hamurundan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar aralıklı olarak tavaya dökelim.
- Üzeri benek benek olmaya başlayınca hamurları spatula ile sırasıyla aksi çevirelim.
- Her iki yüzü de pişen pankekleri tavadan alalım.
- Çikolata, reçel, bal yahut meyveler eşliğinde servis edebilirsiniz.
Püf noktaları;.
Pankek yumurta sevmeyen çocukların dahi bayılarak yediği bir kahvaltı tanımı, bu türlü olunca ben de çok sık yapıyorum ve kesinlikle bilhassa yumurta seçimine dikkat ediyorum. Bu tanımda kullandığım yumurtalar gezen tavuk yumurtası, anadolu çiftliği markası ile yalnızca şok marketler’de bulabilirsiniz.
Kullandığım un ölçüsü bardak ölçüsü ile 1. 5 bardak fakat bazen yumurta büyüklüğünden dahi oran az çok değişebilir, şayet hamurunuz çok akışkansa 1-2 yemek kaşığına kadar un eği yapabilirsiniz.
Pankekte şekeri çok kullanmamayı tercih ediyorum, yanında çikolata yahut bal ile tükettiğim için, sade tüketecekseniz şekeri 3 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.
Pankek ( Su Yahut Süt ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




