Pankek Pizza
Pankek Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (1 bardak 200ml olarak düşünülsün)
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz (damak tadına göre)
- 1 su bardağı süt
Üst kısım için;
- Sosis
- Sucuk
- Rende kaşar
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
Pankek Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereci yeterlice derin çukur bir kapta karıştırılır.
- Yapışmaz bir tava bir kaşık sıvı yağ ile güzelce yağlanır.
- Hamur tavaya konur kısık ateşte altı pişirilir, altı istenilen kıvamda pişince karşıt çevrilir, üzerine pizza sosu ve öteki materyaller eklenir en üste rende kaşar ek edilir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte sucuklar pişene kadar pişirilir.
Pankek Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










