Pankek Pizza

Pankek Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (1 bardak 200ml olarak düşünülsün)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz (damak tadına göre)
  • 1 su bardağı süt

Üst kısım için;

  • Sosis
  • Sucuk
  • Rende kaşar
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber

Pankek Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereci yeterlice derin çukur bir kapta karıştırılır.
  2. Yapışmaz bir tava bir kaşık sıvı yağ ile güzelce yağlanır.
  3. Hamur tavaya konur kısık ateşte altı pişirilir, altı istenilen kıvamda pişince karşıt çevrilir, üzerine pizza sosu ve öteki materyaller eklenir en üste rende kaşar ek edilir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte sucuklar pişene kadar pişirilir.

Pankek Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Makarna Börek
Mozaik Pasta
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Dubai Çikolatası
Közlenmiş Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi (Videolu)
Pastane Poğaçası Tarifi
Hdabla | © 2025 |