Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un (3. bardağı bir bardaktan bir parmak eksik koyalım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı ve yarım çay bardağı şekeri alalım. Çırpma teli ile yeterlice çırpalım.
- Ardından 2 su bardağı süt 3 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı eleyerek ekleyelim.
- Tüm materyalleri güzelce çırpalım. Ben bu basamakta çırpma teli kullandım. Siz isterseniz mikser kullanabilirsiniz.
- Hamurumuzun kıvamı olağan kek kıvamından biraz daha koyu olmalı.Eğer pankek hamurumuz çok akışkan olursa kabarmayacaktır.
- Pankek hamurumuz hazır. Artık pişirme kademesine geçebiliriz.
- Uygun bir yanmaz yapışmaz tavayı alalım ocağa koyup altını açalım ve biraz ısınmasını bekleyelim.
- Ben bu etapta yağ kullanmadım fakat siz kullanmak isterseniz uygun bir fırça yardımıyla ya da peçete ile tavaya çok az sıvı yağ sürebilirsiniz.
- Hamuru hamur dağıtıcınız varsa ona koyun daha kolay olur tavaya bırakmak. Fakat yoksa sorun değil bir yemek kaşığı yahut kepçe de işinizi görür.
- Pankek hamurumuzdan az ölçüde tavaya sıkalım hamur dağıtıcı ile. Yoksa da bir yemek kaşığı hamuru tavaya koyup yayılmasını bekleyin.
- Aynı boyutta pankekler yapmaya çalışalım.
- Bunun için başta ne kullandıysanız hamur bitene kadar onu kullanmaya devam edin.
- Üzeri göz göz olunca pankekleri aykırı çevirelim ve başka taraflarının da pişmesini sağlayalım.
- Bu ortada ocağın ısısı çok değerli. Şayet pankeklerin üzeri göz göz olana dek başka tarafı çok kızarmış yahut yanmış oluyorsa bu ocağın ısısının yüksek olduğunu gösterir. Bu durumda ocağın altını kısarak tavanın biraz soğumasını bekleyip o denli devam edebiliriz.
- Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alalım. Ben bu orta viral olan antep fıstığı kreması ile süsledim. Siz sürülebilir çikolata, pudra şekeri, bal, reçel ya da meyve ile süsleyebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







