Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sut
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Bir çimdik tuz

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım .
  2. Daha sonra sütü ekleyip çırpalım.
  3. Son olarak tuz ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip güzelce çırpalım .
  4. Hamur kıvamı ağır olsun.
  5. Pankek tavamızı orta ateşte ısıtalım, pankek hamurumuzdan bir kaşık tavaya dökelim, birinci kabarmayı gördüğümüz an çabucak çevirelim .
  6. Diğer tarafını pişirelim yumuşacık pankeklerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı Menüm
Dehudiyet Yemeği
Akdeniz Mezesi
Milföy Tatlısı
Glutensiz Cheesecake
Fırında Patatesli Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |