Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- 7-8 yemek kaşığı un ( kıvamı boza üzere olmalı )
Tavayı yağlamak için;
- 1 kaşık sıvı yağ
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri derin bir kasede çırpma teliyle çırpıyoruz.
- Yapışmaz tavaya yağı döküp peçete yardımıyla tüm yüzeyine yaydırıyoruz.
- Orta ateşte biraz tavayı ısıtıp her bir pankek için bir yemek kaşığı karışımdan tavaya bırakıyoruz.
- Pankekler göz göz olmaya başlayınca gerilerini çevirip bir dk kadar daha pişirip tabaklara alıyoruz. Afiyet olsun 😋.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







