Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine süt ve yağ ekleyelim. Çırpmaya devam edin.
  2. Unu azar azar ekleyelim ve hamurumuzu karıştıralım.
  3. Orta ateşte ısıtmış olduğumuz tavamıza bir yemek kaşığı pankek hamuru alarak dökelim. Tavayı yağlamıyoruz.
  4. Üzerleri göz göz olan pankekleri aykırı çevirelim. Pişen pankeklerimiz servise hazır.

Afiyet olsun ✌️

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Kek (Şekersiz)
Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi
Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni
Yemeye Doyamayacağınız Peynirli Börek
Bomba Kabak Helvası
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2024 |