Pane Kalamar

Pane Kalamar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400g ayıklanmış kalamar tüpleri
  • 2 yumurta, yavaşça çırpılmış
  • 50g (1/3 su bardağı) un
  • 2 su bardağı taze galeta unu
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Servis için;

  • Karışık yeşillikler
  • Lime (yeşil limon) dilimleri

Pane Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalamarları hazırlayın: kalamar tüplerini kağıt havluyla kurulayın. Enlemesine yaklaşık 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
  2. Paneleme hazırlığı: yumurtaları bir kapta çırpın. Unu ve galeta ununu farklı tabaklara koyun.
  3. Galeta ununa tuz, karabiber, sarımsak tozu, toz kırmızı biber, maydanoz ve rendelenmiş parmesan ekleyip karıştırın.
  4. Kalamar halkalarını evvel una bulayın, fazlasını silkeleyin.
  5. Ardından yumurtaya batırın, fazlasının akmasına müsaade verin.
  6. Son olarak galeta ununa bulayarak her tarafını güzelce kaplayın.
  7. Kızartma süreci: derin, ağır tabanlı bir tencerede yaklaşık 15 cm derinliğe kadar sıvı yağ ekleyin.
  8. Orta-yüksek ateşte yağı ısıtın (yağın hazır olup olmadığını anlamak için bir ekmek küpünü içine atın; 10 saniyede altın rengi oluyorsa yağ hazır demektir).
  9. Kalamarın üçte birini yağda 1–2 dakika, altın rengi olana kadar kızartın.
  10. Delikli bir kepçeyle kağıt havlu serili tabağa alın.
  11. Kalan kalamarları iki parti daha olacak halde tıpkı formda kızartın. Her seferinde yağı tekrar ısıtmayı unutmayın.
  12. Servis: kızarmış kalamarları karışık yeşillikler ve limon dilimleriyle birlikte servis edin. Yanında dilediğiniz bir sos ile sunabilirsiniz, ben tartar sosu ile sundum.

Pane Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Balkabaklı Muhallebi (6 +ay)
Muzlu Kek
Kuru Üzümlü Muffin Kek
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)
Mozaik Pasta
Böğürtlenli Milkshake (Videolu)
Hdabla | © 2025 |