Pandispanya

Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta ( irice olsun, çift sarılı da olabilir)
  • 150 gram un (1,5 su bardağı )
  • 30 gram nişasta ( 2 yemek kaşığı )
  • 50 ml kaynar su (1/2 (yarım) çay bardağı )
  • 180 gram toz şeker (1 su bardağı )
  • 4 gram kabartma tozu (1 çay kaşığı )

Su bardağı ölçüm 200 ml

Çay bardağı 100 ml

Çemberimin çapı 20 cm

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyalleri eleyerek bir ortaya getirin ( şeker hariç ) tel çırpıcıyla bir ortaya karıştırın kenarda beklesin.
  2. Yumurtayı kendi halinde çırpmaya başlayın ardından tuz gelsin ( tuz yumurtanın sulanmasını mahzurlar ) toz şekeri 3 seferde ekleyin.
  3. Çırparken hafif renk değişince kaynar su gelsin. ( çırparken ekleyin kaynar su şekerin güzelce erimesini sağlar keklerde şeker ne kadar erirse sonuç o kadar düzgün olur ) harcın köpük köpük olana kadar çırpacaksın parmağınızla denetim edin şeker gelmiyorsa tamamdır. 👌
  4. Kuru malzemeyi tekrar eleyerek 4 tıpta yumurtalı karışıma ekleyin ( birden eklerseniz harcınız çöker ) katlama tekniği ile karıştıracaksınız yavaş yavaş kenarlardan ortaya gerçek harcınızın köpüp köpük olması lazım asla akışkan olmamalı.
  5. Harcı kalıba aldıktan sonra kürdan ile hava kabarcıklarını alın fırında 5 dakika evvelden ısıtılmış olsun çok sıcak değilken 150 derece sıcaklığımız fansız ayar alt üst ayarda tam 50 dakika pişmeye bırakın soğuduktan sonra bir gün dinlendirin.

Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında)
Kar Gibi Bembeyaz Gelin Tatlısı
Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği
Çıtır Kalamar Ve Tarator
Vişneli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |