Pandispanya
Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta ( irice olsun, çift sarılı da olabilir)
- 150 gram un (1,5 su bardağı )
- 30 gram nişasta ( 2 yemek kaşığı )
- 50 ml kaynar su (1/2 (yarım) çay bardağı )
- 180 gram toz şeker (1 su bardağı )
- 4 gram kabartma tozu (1 çay kaşığı )
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı 100 ml
Çemberimin çapı 20 cm
Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyalleri eleyerek bir ortaya getirin ( şeker hariç ) tel çırpıcıyla bir ortaya karıştırın kenarda beklesin.
- Yumurtayı kendi halinde çırpmaya başlayın ardından tuz gelsin ( tuz yumurtanın sulanmasını mahzurlar ) toz şekeri 3 seferde ekleyin.
- Çırparken hafif renk değişince kaynar su gelsin. ( çırparken ekleyin kaynar su şekerin güzelce erimesini sağlar keklerde şeker ne kadar erirse sonuç o kadar düzgün olur ) harcın köpük köpük olana kadar çırpacaksın parmağınızla denetim edin şeker gelmiyorsa tamamdır. 👌
- Kuru malzemeyi tekrar eleyerek 4 tıpta yumurtalı karışıma ekleyin ( birden eklerseniz harcınız çöker ) katlama tekniği ile karıştıracaksınız yavaş yavaş kenarlardan ortaya gerçek harcınızın köpüp köpük olması lazım asla akışkan olmamalı.
- Harcı kalıba aldıktan sonra kürdan ile hava kabarcıklarını alın fırında 5 dakika evvelden ısıtılmış olsun çok sıcak değilken 150 derece sıcaklığımız fansız ayar alt üst ayarda tam 50 dakika pişmeye bırakın soğuduktan sonra bir gün dinlendirin.
Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







