Pancarlı Şehriye Salatası
Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk pancar
- 1 su bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 adet kornişon turşu
- Konserve mısır
- Dereotu
Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Doğranmış pancarı tencereye alıp üzerini geçecek biçimde su ve sıvı yağ ekliyoruz.
- Pancarlar suyunu çekip yumuşamaya yakın 1 su bardağı şehriyeyi ekliyoruz. ( pancarın suyu kalmadıysa sıcak su ek edilebilir).
- Şehriye ve pancar tüm suyu çekip piştikten sonra derin bir kaba alıp mısır, küçük küçücük doğranmış kornişon turşu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








