Pancarlı Şehriye Salatası

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk pancar
  • 1 su bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Konserve mısır
  • Dereotu

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Doğranmış pancarı tencereye alıp üzerini geçecek biçimde su ve sıvı yağ ekliyoruz.
  3. Pancarlar suyunu çekip yumuşamaya yakın 1 su bardağı şehriyeyi ekliyoruz. ( pancarın suyu kalmadıysa sıcak su ek edilebilir).
  4. Şehriye ve pancar tüm suyu çekip piştikten sonra derin bir kaba alıp mısır, küçük küçücük doğranmış kornişon turşu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Kıyır Kıyır Kurabiye
Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Yağ Çekmeyen Mücver Tarifi
Fırında Köfte Patates
Puf Puf Mini Pizza
Marul Salatam
Hdabla | © 2025 |