Pancarlı Mor Lahana Turşusu

Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram mor lahana
  • 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırmızı soğanı piyaz formunda doğrayın bir kasede bekletin akabinde mor lahanayı yıkayın ve kurulayın akabinde lahanayı şeritler halinde ince ince doğrayın.
  2. Karıştırma kasenin içene lahanayı bırakın üzerine tuz ek edin mor lahana ve rendelenmiş kırmızı pancarı rendelenmiş sarımsağı elinizle güzelce yumuşak hale gelene kadar birlikte karıştırın, akabinde limon suyu ek edin 5 dakika bu biçimde bekletin.
  3. Daha sonra piyaz biçiminde doğranmış kırmızı soğan ve zeytinyağı ek ederek birlikte tekrardan yavaşça karıştırın ve 5 dakika daha bekletin.
  4. Ardından sirkeyi, toz şeker ilave ederek birlikte tüm gereçleri karıştırın ve kavanoza bırakın kapağını kapatın buzdolabında 2 gün beklettikten sonra lokanta yolu lahana turşusunu tüketin afiyet olsun 🙏🌼.

Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Peynir Ve Karpuz Mezesi
Rengarenk Kış Salatası
Buzluk Limonata
Karpuzlu Kokteyl
Makarna Salatası
Sponfoul
Hdabla | © 2024 |