Pancarlı Mor Lahana Turşusu

Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram mor lahana
- 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı soğanı piyaz formunda doğrayın bir kasede bekletin akabinde mor lahanayı yıkayın ve kurulayın akabinde lahanayı şeritler halinde ince ince doğrayın.
- Karıştırma kasenin içene lahanayı bırakın üzerine tuz ek edin mor lahana ve rendelenmiş kırmızı pancarı rendelenmiş sarımsağı elinizle güzelce yumuşak hale gelene kadar birlikte karıştırın, akabinde limon suyu ek edin 5 dakika bu biçimde bekletin.
- Daha sonra piyaz biçiminde doğranmış kırmızı soğan ve zeytinyağı ek ederek birlikte tekrardan yavaşça karıştırın ve 5 dakika daha bekletin.
- Ardından sirkeyi, toz şeker ilave ederek birlikte tüm gereçleri karıştırın ve kavanoza bırakın kapağını kapatın buzdolabında 2 gün beklettikten sonra lokanta yolu lahana turşusunu tüketin afiyet olsun 🙏🌼.
Pancarlı Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

