Pancar Tarator
Pancar Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı dolusu mayonez (isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- Ceviz
Pancar Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı pancarları soyup rendenin kalın kısmıyla rendeliyoruz.
- Tavaya yağı ekleyip altını orta ateşte açalım, rendelenmiş pancarları ve rendelediğimiz sarımsakları tavaya alalım ve 10 dk karıştırarak soteleyelim.
- Pişirdiğimiz pancar soğuduktan sonra bir kaseye alıp üzerine yoğurt mayonez ve tuz ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Cevizle süsleyebilirsiniz, üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Pancar Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




