Pancar Sapı Ve Köy Peynirli Tepsi Böreği

Pancar Sapı Ve Köy Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 1 bağ pancar yaprağının sap kısmı
  • 250-300 gram köy peyniri
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çok az tuz (peynir tuzluysa tuz eklemenize gerek yok)
  • 4 adet günlük yufka
  • Sosu için: 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı ayrılır)
  • 1 maden suyu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Pancar Sapı Ve Köy Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine doğranmış pancar saplarını ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. (pişireceğiniz tavanın kapağını kapatmayın, yüksek ateşte pişirin ki pancar sulu kalmasın) soğuyunca içine köy peyniri ve baharatları katıp karıştırın.
  2. Sosu için; süt, sıvı yağ, maden suyu ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  3. Borcamı ya da tepsiyi yağlayın. Birinci yufkayı tepsiden sarkacak formda serin. Üzerine sostan döküp fırça ile yayın. İkinci yufkayı gelişi hoş parçalayıp üzerine tekrar sos sürün. Üçüncü yufkayı serip sos sürmeden iç harcını dökün düzgünce yayın.
  4. Dördüncü yufkayı serin ve sos sürün. Birinci serdigimiz yufkanın kenarlarını da tepsiye kapatıp en üstüne kalan sosu döküp yayın.
  5. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpıp fırça ile çokça sürün. Susam ve çörek otunu isteğe nazaran serpelim. Böreğimizi bıçak ile dilimleyelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ısıtma, fansız ayarda 25-30 dakika pişiriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz.

Pancar Sapı Ve Köy Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Çorbası
Damla Çikolatalı Pankek
Zayıflatan Omlet
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Hdabla | © 2025 |