Pancar Salatası

Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk pancar
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe bağlı)
  • Yeterince tuz

Sunum için;

  • Maydanoz
  • Ceviz

Su bardağı ölçüsü 200ml

Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancarı sudan geçirelim. Baş ve uç kısmını bıçak yardımı ile alalım.
  2. Kabuğunu soyalım. Rende’nin kalın kısmı ile rendeleyelim.
  3. Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine pancarı ek edelim. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
  4. Kenar kısımları ortaya alarak kavuralım kenarda kalan pancarın yanmasını önlemiş oluruz. Tekrar kaşık yardımı ile dağıtalım.
  5. Çok az kavurmamız kâfi olacaktır. Pancarı kenarda soğumaya bırakalım.
  6. İçinin yoğurdunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaba iki su bardağı yoğurdu alalım ve bir su bardağı süzme yoğurdu ek edelim.
  7. Yoğurt pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. İstek ederseniz bu etapta mayonez ek edebilirsiniz.
  8. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ek edelim.
  9. Soğumuş olan pancarı kaşık yardımı ile yoğurda aktaralım ve karıştıralım.
  10. Servis tabağına alalım ve üzerine ince ince kıyılmış maydanozu serpiştirelim. Soğuk servis yapalım afiyet olsun.

Not:Ceviz ile de süsleye bilirsiniz. Dilerseniz cevizi ince ince kıyıp pancar salatasına karışta bilirsiniz daha fazla lezzet verecektir. Farklı yağ kullanabilirsiniz.

Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Barbunya Pilaki
Taze Börülce Kızartması
Köz Domates Çorbası
Pirinç Köftesi
Fırında Çiftlik Köfte
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Hdabla | © 2025 |