Pancar Salatası

Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk pancar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı balzamik sirkesi
- Yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 tutam şeker
Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarı soyup rendeleyin, bir kapta bir yemek kaşığı tuzla karıştırıp yarın saat bekletin. Kuru soğanı doğrayın.
- Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın kuru soğanı pembeleşinceye kadar pişirin. Küçük doğranmış sarımsağı ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Beklettiğimiz pancar suyu bıraksın, suyunu güzelce çekin.
- Soğan karışımı ekleyin. İnce doğranmış yeşil soğan, sirke, tuz, şeker, susam, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyın, güzelce karıştırın, biraz bekletip servis yapın.
Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





