Pancar Kavurması

Pancar Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane pancar
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üstüne;
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Pancar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarın başlarının kabukları soyulur. Sapları ve başları yıkanır.
- Sapları 1’er parmak kalınlığında kesilir.
- Pancar başları 2ye bölünüp tırnak üstünden büyük formda doğranır.
- Sıcak suya koyulup saplar bir tencerede, pancar başları başka tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
- Sıvı yağ tavaya koyulup ince ince doğranan soğan eklenip kavrulur.
- Haşlanan pancar başları kevgirle alınıp soğana eklenir.
- Yumuşayınca haşlanan pancar sapları kevgirle alınıp üstlerine eklenir.
- Tuzu atılıp karıştırılır.
- Arada denetim edilerek yarım saat kadar pişirilir.
- Sıcağı çıkınca tabağa alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir. Afiyet olsun :).
Not: haşlanan su dökülmez. İstenirse içine limon sıkılıp içilebilir yahut makarna, kuskus haşlama sırasında kullanılarak renkli olması sağlanır :).
Pancar Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








