Pamuk Ramazan Pidesi

Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 5 su bardağı olağan beyaz un
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 3 su bardağı ılık su (dilerseniz 2 çeşit un yerine tek çeşitte kullanabilirsiniz)
Üzeri için ;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı yahut zeytinyağı
- 2 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam
- Çörekotu
Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mayayı yarım su bardağı ılık suya koyup karıştırın ,kenara alıp 15 dakika bekletin.
- Köpürüp etkinleşen mayayı yoğurma kabına dökün, üzerine un çeşitlerini ,tuzu, şekeri ve suyu ekleyerek karıştırın.
- Ele yapışacak yumuşak bir hamur yapın.
- Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
- Unlanmış tezgah üzerinde hamuru kendi içerisine gerçek katlayarak beze yapın.
- Tepsiye yağlı kağıdı serin biraz un serpiştirip bezeyi tepsiye bırakın.
- Üzerine örtüp yarım saat 40 dakika sıcak bir yerde bekletin .
- Diğer taraftan yoğurt ,pekmez, sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpın, bu karışımdan pidenin üzerine sürüp hal verin.
- Çörek otu ve susam serpip evvelden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🫓🫓.
Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












