Pamuk Ramazan Pidesi

Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 5 su bardağı olağan beyaz un
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 3 su bardağı ılık su (dilerseniz 2 çeşit un yerine tek çeşitte kullanabilirsiniz)

Üzeri için ;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı yahut zeytinyağı
  • 2 buçuk yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörekotu

Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mayayı yarım su bardağı ılık suya koyup karıştırın ,kenara alıp 15 dakika bekletin.
  2. Köpürüp etkinleşen mayayı yoğurma kabına dökün, üzerine un çeşitlerini ,tuzu, şekeri ve suyu ekleyerek karıştırın.
  3. Ele yapışacak yumuşak bir hamur yapın.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
  6. Unlanmış tezgah üzerinde hamuru kendi içerisine gerçek katlayarak beze yapın.
  7. Tepsiye yağlı kağıdı serin biraz un serpiştirip bezeyi tepsiye bırakın.
  8. Üzerine örtüp yarım saat 40 dakika sıcak bir yerde bekletin .
  9. Diğer taraftan yoğurt ,pekmez, sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpın, bu karışımdan pidenin üzerine sürüp hal verin.
  10. Çörek otu ve susam serpip evvelden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🫓🫓.

Pamuk Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Haşhaşlı Revani
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Çeşit Çeşit Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet