Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket toz maya
- Aldığı kadar un
- Yarım paket kalıp yağ
Üzerine;
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ılık su, ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, maya bir kabın içine koyup çırpma teli ile 1 dakika karıştırıyoruz .
- 15 dakika ön maya olması bekliyorum, ön maya olduktan sonra üzerine bir tane yumurta akı ve aldığı kadar un koyup elimiz ile yeterlice yoğuralım (hamur makinesini de kullanabilirsiniz)
- Hamur kulak göğsü kıvamında olacak sonra üzerine 1 bezle kapatıp 1 saat bekletiyoruz.
- Beklettikten sonra elimiz ile yuvarlak biçim verip tereyağ ile açıp biçim veriyorum.
- 15 dakika tepsi mayası yapalım üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırına yerleştirelim.
- Altı üstü kızarana kadar denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






