Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket kalıp yağ

Üzerine;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ılık su, ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, maya bir kabın içine koyup çırpma teli ile 1 dakika karıştırıyoruz .
  2. 15 dakika ön maya olması bekliyorum, ön maya olduktan sonra üzerine bir tane yumurta akı ve aldığı kadar un koyup elimiz ile yeterlice yoğuralım (hamur makinesini de kullanabilirsiniz)
  3. Hamur kulak göğsü kıvamında olacak sonra üzerine 1 bezle kapatıp 1 saat bekletiyoruz.
  4. Beklettikten sonra elimiz ile yuvarlak biçim verip tereyağ ile açıp biçim veriyorum.
  5. 15 dakika tepsi mayası yapalım üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırına yerleştirelim.
  6. Altı üstü kızarana kadar denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Konken Poğaça
Sağlıklı İçecekler Serisi: Çilekli Yulaflı Smoothie
Fırın Sütlaç
Susamlı Kurabiye
Ciğer Sote
Portakallı Bademli Kek
Hdabla | © 2025 |