Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (soğuk olmasın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ılıtın, mayayı şekerle etkinleştirin.
  2. Un hariç öteki materyalleri katın ve karıştırın.
  3. Kontrollü halde un ekleyin.
  4. 45dk mayalanmaya bırakın.
  5. İç materyalini ekleyip şekillendirdikten sonra 20 dk tepsi mayası bekletin.
  6. 200 °c alt üst ayarda pişirin. Bardak ölçüsü 200mldir.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye
Waffel
Doğum Günü Pastası
+5 Ay Bebek Öğünü
Sarımsak Püresi
Hdabla | © 2025 |